سلام . با یکی دیگر از مقالات آشنایی با تجهیزات پسیو شبکه در خدمت شما عزیزان هستیم . همانطور که از عنوان مقاله پیداست در این قسمت از سری مقالات آموزشی فیجیکا می‌خواهیم پس از پاسخ (

figika ) به سوال ” ترانک چیست ؟ ” مزایا و قابلیت‌های آن را مورد بررسی قرار داده و با ادوات آن آشنا شویم . با ما همراه باشید .

ترانک چیست ؟

به طور ساده و خلاصه می‌توان گفت ترانک ها ، کانال‌هایی هستند که از آن‌ها برای عبور کابل و نصب اتصالات گوناگون استفاده می‌کنیم . در بسیاری از پروژه‌های گوناگون هنگامی که زیرساخت درونی لازم برای ارائه یک سرویس خاص مثلا پیاده سازی شبکه ، سیستم تلفن ، سیستم برق اضطراری و …. در یک سازمان تعبیه نشده باشد ناچاریم در قدم اول ، زیرساخت مورد نظر خود را به شکل‌های مختلف آماده کنیم تا بتوانیم تجهیزات و ادوات مورد نیاز خود را درون سازمان راه‌اندازی کنیم . به عنوان مثال فرض کنید در یک شرکت می‌خواهیم سیستم VOIP یا تلفن تحت شبکه را پیاده‌سازی کنیم . در صورتی که زیرساخت استاندارد لازم برای ارائه این سرویس در سازمان مورد ( راه اندازی شبکه ) نظر ما وجود نداشته باشد مجبوریم در قدم اول ، اقدام به بسترسازی شبکه و آماده‌سازی زیرساخت کنیم . حال برای اماده‌سازی این بستر ، دو راه وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم .

  1. بسترسازی داخل کار :
    طبیعتا این گزینه یکی از سخت‌ترین و پر‌هزینه‌ترین انتخاب‌ها خواهد بود چرا که باید مسیر‌ عبور کابل‌ها و اتصالات داخل بستر ساختمان آماده شده و پس از بسترسازی مجددا خرابی‌های ایجاد شده را باز‌سازی کنیم .
  2. بسترسازی روی کار :
    این نوع از بسترسازی نسبت به حالت داخل کار بسیار متداول‌تر می‌باشد . چرا که : خرابی به وجود نمی‌آورد ، زمان کمتری می‌گیرد و هزینه پایین‌تری دارد . بسترسازی داخل کار به شکل‌های مختلفی قابل انجام است که متداول‌ترین نوع آن برای محیط‌های اداری استفاده از داکت یا ترانک می‌باشد . در ادامه به بررسی تفاوت این دو مورد می‌پردازیم .

تفاوت داکت و ترانک چیست ؟

از نظر مفهومی داکت و ترانک شباهت بسیار زیادی با یکدیگر دارند و هر دو کانال‌هایی برای (

فیجیکا ) بسترسازی به حساب می‌آیند . اما تفاوت‌هایی در شکل ظاهری ، کیفیت و کاربرد این دو وجود دارد که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم .

  1. مقاومت و استحکام : ترانک به دلیل ضخامت و نوع طراحی ، مقاومت و استحکام بیشتری نسبت به داکت دارد .
  2. ادوات و اتصالات : ترانک ها دارای ادوات و اتصالات گوناگون مانند زاویه‌ها و درزگیر‌ها و … هستند که از نظر شکل ظاهری کیفیت بسیار بالایی نسبت به داکت‌ها داشته و کارایی بسیار بالا‌تری نیز دارند .
  3. قابلیت نصب اتصالات و تجهیزات : ترانک ها به خاطر نوع طراحی که دارند ، این امکان را به ما می‌دهند تا بتوانیم روی سطح آن‌ها از ادواتی مانند کلید ، پریز ، کیستون تلفن ، کیستون شبکه و … استفاده کنیم .
  4. هزینه : طبیعتا به دلیل کیفیت تجهیزات و ادوات ، هزینه تجهیز و راه‌اندازی ترانک نسبت به داکت بالا‌تر می‌باشد .

ادوات مورد استفاده در ترانک چیست ؟

برای آشنایی بیشتر شما عزیزان با مفهوم ترانک و ترانکینگ در ادامه برخی از ادوات و اتصالات پرکاربرد ترانک را معرفی می‌کنیم .

درزگیر : از این قطعه برای پر کردن درز بین بدنه‌ها و درب ترانک استفاده می‌شود .

سه‌راهی : برای انشعاب گرفتن از ترانک کاربرد دارد .

پارتیشن یا جدا کننده : از این قطعه برای تقسیم محیط داخل ترانک به دو یا چند بخش استفاده می‌شود . ( به عنوان مثال برای جداسازی برق از شبکه برای جلوگیری از نویز روی بستر شبکه )

مسدود کننده یا اندکپ : برای مسدود کردن انتهای ترانک کاربرد دارد .

زاویه خارجی : برای دور ( راه اندازی شبکه ) ردن سطوح برجسته روی دیوار مانند ستون‌ها کاربرد دارد .

گوشه تخت : برای تغییر مسیر ۹۰ درجه کاربرد دارد .

زاویه داخلی : برای دور ردن سطوح برجسته روی دیوار مانند ستون‌ها کاربرد دارد .

فریم : این قطعه محل قرارگیری قطعاتی مانند پریز ، کیستون و … می‌باشد که در ظرفیت‌های مختلف تولید می‌شود .

قطعات و اتصالات : قطعاتی که می‌توانیم تجهیزات خود را به آن‌ها وصل کنیم ، مانند : پریز ، کلید ، کیستون و ….

قطعاتی که معرفی کردیم تنها برخی از ادوات مختلف ترانک می‌باشد که می‌توانیم از آن‌ها در راه اندازی شبکه ، زیرساخت تلفن ، برق و …. استفاده نماییم .

انتخاب برند مناسب و براورد هزینه :

امروزه ترانک‌ها در انواع مختلف توسط تولیدکنندگان گوناگون تولید می‌شوند که در این میان تولیدکنندگان داخلی نیز اجناس و تجهیزات با کیفیتی را برای پیاده‌سازی زیرساخت‌ها ارائه می‌دهند . بدیهی است که در زمان راه‌اندازی پروژه ، بسته به میزان هزینه‌ای که برای پروژه در نظر گرفته شده است می‌تواند برند‌های گوناگون با کیفیت‌های مختلفی را انتخاب کنید . برای آشنایی بیشتر با میزان هزینه بسترسازی و راه اندازی شبکه ، ویپ ، تلفن و … می‌توانید ( راه اندازی شبکه ) از طریق صفحه درخواست کارشناس با متخصصان Figika در ارتباط باشید .

مطالب مرتبط با بررسی پاسخ سوال ” ترانک چیست ؟ ” و بررسی قطعات آن در همین نقطه به پایان می‌رسد . برای آشنایی بیشتر با قطعات و نحوه کارکرد ، می‌توانید از طریق فیلد دیدگاه‌ها با کارشناسان فیجیکا در ارتباط باشید و یا گالری تصاویر وبسایت را برای آشنایی بیشتر با نحوه پیاده‌سازی و اجرا مشاهده کنید .


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها